"Aku tak Mulia. Kau pun tak Mulia. KetidakMulianmu menjadi pelengkap ketidakMulianku , hingga kita akan Mulia , meskipun hanya bagi kita berdua. Biarlah Allah yang Maha Mulia , yang berhak menilai keMuliaan kita."


Saturday, September 8, 2012

Tragedi

Mujahidin Syria diserang ketika sedang membersihkan jalan di wilayah Halab. Sedang mereka membersihkan jalan yang kotor akibat serangan dan juga darah masyarakat yang mengalir, para mujahidin mendapat maklumat bahawa kereta kebal rejim sedang menghampiri mereka.

Tanpa sempat berbuat apa-apa, kereta kebal tersebut telah menembak mereka dan ketiga-tiga mujahidin gugur syahid dan seorang yang terselamat.


                           


Dari kiri ke kanan : Isa Ayyash (bapa berusia 30 tahun dan mempunyai tiga kanak-kanak), Ahmed (adik kepada Isa berumur 17), Sheikh Mahmoud (berusia 42 tahun, bapa kepada seorang bayi, sering bergurau menghiburkan hati sahabat-sahabat mujahidin semasa pembersihan jalan).
Panggilan diterima daripada mujahidin lain bahawa terdapat kereta kebal sedang menuju dekat ke arah mereka. Sambil itu para mujahidin tersebut segera bangkit mencapai senjata mereka.Dalam beberapa saat, kereta kebal tersebut telah melepaskan tembakan yang tepat mengenai mereka.


Debu dan asap melingkari dalam lingkungan 30 meter ke belakang. Namun kamera dan seorang lagi mujahidin terselamat. Seorang mujahidin ini terselamat, manakala sahabat-sahabatnya yang lain gugur syahid.

Semoga Allah mengurniakan mereka syurga. Insya-Allah.
Mujahidin ini mengalami kecederaan yang ringan dan berjaya diselamatkan.No comments:

Post a Comment

Bacalah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...